Je po 30. letih končno prišel čas, da se v Sloveniji osvobodimo? Ustavno sodišče zahteva, da se stranki Levica in SD končno opredelita do zločinov komunistične partije!

Foto: Nova24TV

Po poročanju e-maribora naj bi ta teden Ustavno sodišče pozvalo Levico in Socialne demokrate, da odgovorijo na pobudo Vilija Kovačiča in Luke Perša, o prepovedi delovanja omenjenih strank, na podlagi sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice, ki je pritrdilo romunski vladi glede registracije stranke, ker se ni opredelila do zločinov komunistične partije.

Zagovorniki preteklega režima v Sloveniji so pričakovali, da bo Ustavno sodišče po hitrem postopku zahtevek zavrglo kot neutemeljen. Vendar se je sodišče odločilo drugače in zahtevalo, da se stranki Levica in SD opredelita do klanjanja spomeniku Borisa Kidriča in izjave Mihe Kordiša o nacionalizaciji zasebne lastnine. Ti dogodki kažejo, da se stranki nista distancirali od dejanj nekdanje komunistične partije.

V primeru stranke SD gre še za bolj poglobljeno povezavo s preteklim režimom, saj se je njihov poslanec Marko Koprivc deklariral kot ponosni naslednik komunistične partije.

Vir: e-maribor