Je predsednik vlade Robert Golob s svojo izjavo ščuval h kaznivemu dejanju rušenja in demokratične ustavne ureditve?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Slovenija lahko že jutri dobi novega predsednika republike. Z izvolitvijo novega predsednika bom dobil tako 5 predsednika republike v samostojni Sloveniji. Vsi dosedanji predsedniki so prišli iz leve politične opcije, sedaj pa se morda tudi na tem področju obeta sprememba. In takšna sprememba pri nekaterih zbuja strahove te skrb, da bi izgubili ta položaj v državi.

Tako je denimo Robert Golob kot predsednik vlade tik pred volitvami enega od kandidatov označil kot kandidata temnih sil. Tako je kot kaže “združil” moči s predsednico vlade Urško Klakočar Zupančič, ki je tudi javno nasprotovala enemu od kandidatov.

Na socialnih omrežjih so se ob teh izjavah Goloba porajala vprašanja ali s tem morda ščuva h kaznivemu dejanju rušenja suverenosti in demokratične ustavne ureditve?

S takšno retoriko po mnenju nekaterih v Sloveniji neposredno deli lastni narod in naklepno ustvarja neposredno grožnjo družbenih nemirov. Prav tako so se pojavili pozivi, da bi kdo po uradni dolžnosti zaradi takšnih stališč zoper predsednika vlade podal kazensko ovadbo.

Vir: Twitter