Je Tanja Fajon že obvestila Evropo, da je na njihovi listi kandidiral odkriti podpornik napada Rusije na Ukrajino?

Foto: Nova24TV

Grem spat. Upam, da bom zjutraj bral, da je Kijev ruski in bodo končno nehali padati žrtve,” je ob ruski invaziji na Ukrajino zapisal Ciril Brajer. Gre za človeka, ki je leta 2018 kandidiral na listi Socialnih demokratov, enota Log-Dragomer. Podatek je še toliko bolj zaskrbljujoč, ker tudi v SD sedaj obtožujejo Rusije agresije nad Ukrajino, hkrati pa imajo v svojih vrstah odkritega podpornika te invazije. Zanimivo bi bilo vedeti, če je Tanja Fajon že o tem obvestila evropske socialiste in kakšna bo njihova reakcija.

Foto: Nova24TV

Ob objavah Brajerja in njegovi odkriti podpori ruskega napada na Ukrajino je nekdanji novinar Vinko Vasle zapisal: “On je bil novinar Delavske enotnosti. Bil je tudi zvest član partije. Kolegi novinarji smo ga klicali “Čiro Šmarnica”, ker … Vedno je bil na “pravi liniji” … Me pa ne čudi, da so ga dali na svojo listo, ker so se Socialni demokrati identificirali s proputinovstvom in s to agresijo Vladimirja Putina na Ukrajino.”

V Sloveniji je kar nekaj ljudi, ki dejansko podpirajo režim Vladimirja Putina. Tako naj bi denimo ljubljanski župan Zoran Jankovič zavrnil možnost vrnitve Putinovega odlikovanja. povsem drugače je k temu pristopila Anja Kopač Mrak, ki je Putinovo odlikovanje, takoj po njegovi invaziji na Ukrajino vrnila.

Kako odkrito Ciril Brajer simpatizira z Rusijo in Vladimirjem Putinom dokazuje nekaj njegovih objav na socialnih omrežjih.

Vir: Nova24TV in Twitter