Je to res mogoče na nacionalni televiziji – nacionalna sramota? Statistika slovenske nogometne reprezentance v hrvaškem jeziku!

Foto: X

“To se imenuje sabotaža. Bo kdo odgovarjal? Kje je varuh pravic?” S temi besedami je Boštjan M. Turk opisal nacionalno sramoto, ki so jo zakuhali na RTV Slovenija. Po tem, ko je Golob RTV Slovenija osvobodil po svojih merilih, so padli čisto vsi standardi strokovnega in kompetentnega dela na nacionalnem medijo. Še najbolj žalostno pa je, da so nekateri padli na enem najbolj pomembnih športnih dogodkov.

https://x.com/m_bostjan/status/1802413990754070741

V času tekmovanja, ki ga spremlja velika množic ljudi in gre za najpomembnejšo postransko stvar na svetu, so si na RTV Slovenija dovolili prezir slovenskega jezika. Verjeli ali ne se je v nedeljo ob polčasu tekme Slovenija Danska na RTv Slovenija pojavila statistika v hrvaškem jeziku.

Gre za nedopusten spodrslja in kot je izpostavil dr. Žiga M. Turk bo dobro videti, če bo kdo za to sploh odgovarjal. Na spletu so se ob tem že pojavljala stališča, da je RTV Slovenija dejansko potrebna osvoboditve, a to tiste prave, ne po merilih Goloba in globoke države.

Vir: X