Je Vesna Vuković kar pred novinarji Robertu Golobu prepovedala govoriti o spornih nakazilih njenemu nekdanjemu podjetju?

Foto: Zajem zaslona (Twitter)

Celo Večer, ki je pogosto naklonjen tak levim vladam kot sedaj Robertu Golobu, nekaterih potez ne more spregledati. Ena od zadnjih takšnih je “prepoved” Vesne Vuković Robertu Golobu, da bi novinarjem odgovoril na vprašanje povezano z domnevno spornimi posli – nakazilom GEN-i v času Roberta Goloba njenemu nekdanjemu podjetju.

Kot poroča Večer je na novinarski konferenci novinarja RTV Slovenije zanimalo, če lahko pojasni nakazila GEN-i domnevna nakazila Vesni Vuković. Že med zastavljanjem vprašanja naj bi Vukovićeva Golobu nakazovala, da naj na to vprašanje ne odgovori. Sam bi ji naj nakazal, da ima vse pod nadzorom.

Namesto odgovora na to vprašanje so novinarji dobili odgovor, da naj bi Golob podpiral neodvisno novinarstvo na RTV Slovenija. Ni se mogel izogniti niti temu, da ne bi pozval Ustavno sodišče, da hitro sprejme odločitev glede novele Zakona o RTV Sloveniji. Vendar poteze Vukovićeve več kot očitno kažejo na dejstva njenega vpliva, ki jih je pred dnevi razkril Bojan Požar.