Je vrnitev zunanje politike državljanom kot trdi Tanja Fajon prijateljstvo z državami tretjega sveta? Si to želijo državljani?

Foto: Twitter (Tanja Fajon)

V želji po samovšečnosti nekateri ministri Golobove vlade iščejo vse mogoče načine, da bi se ljudem prikazali kako so sami pomembni in nepogrešljivi za državo. Kot kaže je ena takšnih tudi zunanja ministrica Tanja Fajon, ki želi ljudi na vse načine prepričati koliko je v 6 mesecih naredila za Slovenijo na področju zunanje politike. In je temu res tako.

Pri “promociji” trenutne oblasti tako kot kaže sodelujejo tudi nekateri mediji, tako je denimo Delo pisal o tem kako naj bi Tanja Fajon poskrbela za vrnitev ukradene zunanje politike državljanom. Pri tem je zanimivo, če se je ob takšnih izjavah Fajonova vprašala v katerih državah je bila doslej na obisku in kakšen pomen imajo le te za Slovenijo?

Pri tem je zanimivo tudi, da so skoraj vsi obiski zunanje ministrice v tujini zaznamovani z mačehovskim odnosom ministrice do slovenske zastave. Tako so ji denimo v SNS že poslali slovensko zastavo, da jo bo lahko uporabljala na uradnih obiskih. Prav bi bilo zanimivo videti, če si je ministrica naredila seznam katere države je doslej obiskale in kako pomembne so le te tako za Slovenijo, kot kakšno veljavo imajo v svetu.

Če je denimo njen predhodnik dr. Anže Logar obiskoval države razvitega sveta in vodilne svetovne “igralce” na političnem področju, smo kot kaže pod Fajonovo priča drugi zgodbi. Obiskuje se države Balkana in nenazadnje tudi države, ki so na seznamu terorističnih držav. Si takšno zunanjo politiko želijo ljudje?

Vir: Twitter