Nataša Pirc Musar odslovila eno od uničevalk zastavic v spomin na nerojene otroke, dejanja ni obsodila!?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/MeMyselfAndl)

Začetek tedna je zaznamoval dogodek povezan s sobotnim dogodkom v Ljubljani in sicer Pohodom za življenje. Kot smo že poročali so organizatorji dogodka v ponedeljek na Kongresnem trgu nerojenih otrok spomnili z zastavicami na zelenici. To je tako zmotilo posameznike oziroma bolje rečeno posameznice, ki so takoj po končani predstavitvi organizatorjev, te zastavice uničile.

V javnosti so se takoj pričele obsodbe tega dejanja s strani pozameznikov, medtem, ko je vladni vrh, s spredsednico republike na čelu molčal o tem dogodku. Po videoposnetku, ki se je pojavil na družbenih omrežjih, so pozamezniki pričeli kar kmalu identificirati posameznice, ki so sodelovale v uničevanju teh zastavic. Ne glede na dejstvo, da so lahko pogledi na to tem različni, je nedopustno, da se uničuje delo oziroma simbolika druge strani, kot so to počele ženske z uničevanjem teh zastavic.

Zakaj ni prišlo do obsodbe tega dejanja s strani političnega vrha, bi lahko imelo več razlogov. Kot kaže se je hitro razširilo namigovanje, da je v tem nestrpnem dejanju sodelovala oseba povezana z Inštitutom 8. marec, kar pa je še bolj pretresljivo, da je sodelovala oseba povezana z Natašo Pirc musar oziroma njenim kabinetom. Mnogi naj bi namreč na posnetku prepoznali domnevno Saro Štiglic, ki je sodelovala s predsednico republike. Predsednica republike se je sicer v sredo Štigličevi zahvalila za sodelovanje, hkrati pa dejanja ni obsodila. V svojem zapisu je samo navedla, da bi se naj zavzemala za spoštljivo komunikacijo in zato Štigličeva ni več del njene ekipe, vendar jasne obsodbe tega dejanja s trani Pirc Musarjeve ni bilo.

Vir: X