Jelenov greben bi naj dobil prvi turističnoizobraževalni center v Sloveniji

Foto: jelenov-greben.si

Na Jelenovem grebnu bodo pričeli z izvedbo 1,1 milijona evrov vrednim projektom izgradnje prvega turističnoizobraževalnega centra v Sloveniji. Na območju penziona Rebeka in Karolina na vrhu Ježovnikove domačije v Olimju bo zgrajen tudi hotel s 75 ležišči. Poroštvo oziroma garancija za najeta finančna sredstva bo prispeval tudi slovenski podjetniški sklad je poročal Novi tednik.

Ob tem je za Novi tednik lastnik Borut Ježovnik povedal, da takšnega modela v Sloveniji turizem še ne pozna. Z izgradnjo turističnoedukacijskega centra bodo poskrbeli za združitev celotne proizvodnje na enem mestu. Gostje bodo pri njih tako imeli možnost ogledov, izobraževanja in marketinga je še za Novi tednik povedal Ježovnik.

V novem hotelu bo na voljo vsa pripadajoča infrastruktura, ki jo takšen objekt lahko ponuja. Letno Jelenov greben namreč obišče že sedaj okoli sto tisoč gostov za katere poskrbi 20 zaposlenih. Ob največjih turističnih »navalih« jim pomagajo še študentje in priložnostni delavci.

Prepoznavnost Ježovnikove kmetije se je pričela graditi pred tridesetimi leti, ko so pričeli z vzrejo 75 jelenov damjakov in v tem času zgradili eno najuspešnejših zgodb v tem delu Slovenije. V začetku je šlo za govedorejsko in vinogradniško kmetijo, ki je gojila tudi šampinjone in predelovala kompost za gobe. Veliko pozornosti so namenjali tudi dobri domači kulinariki, h kateri so počasi pričeli dodajati tudi prenočitvene zmogljivosti. Tako sta nastala penziona Rebeka in Karolina.

Na domačiji so v majhni trgovinici pričeli prodajati tudi domače izdelke, kjer so z razvojem lesarske in papirne industrije razvili celo linijo poslovnih daril. Domačija je pričela sodelovati tudi s Kozjanskim narodnim parkom, saj so na območju vinogradov posadili stare sorte jabolk, območje pa popestrili s kozolcem v katerem se nahaja prireditveni prostor za 150 oseb.

Za konec je Ježovnik za Novi tednik še povedal, da gredo v naložbo počasi in premišljeno. Prepričan je namreč, da morajo stvari dozoreti, saj je lahko v nasprotnem takšen projekt dvorezni meč. Načrtujejo, da bo projekt zaključen v roku dveh let.

Vir: Novi tednik