Jelka Godec glede preprečevanja predsednice DZ glede postavljanja poslanskih vprašanj: “Jaz in moji poslanci ne bomo tiho. Demokratičnih instrumentov nam v demokraciji ne morete in ne boste vzeli.”

Foto: SDS

Kot se je pred dnevi izrazil Aleksander Rant v oddaji na Nova24TV, so nas v začetku dejanja predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič še čudila, danes pa so nam že smešna. Kljub vsemu pa nekatere poteze niso smešne, saj predsednica državnega zbora s svojimi dejanji preprečuje demokratične procese v “hramu demokracije”.

Sedaj je že stalna praksa postalo, da predsednica Klakočar Zupančičeva opoziciji oziroma predvsem SDS onemogoča postavljanje vprašanj vladi in ministrski ekipi. Vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec je tako ob zadnjih dogodkih poudarila, da je predsednica državnega zbora že 6 poslancem SDS preprečila postavitev poslanskega vprašanja. Po njenem izključno zato, ker so leta neprijetna za vlado Roberta Goloba.

“#Opozicija ima med drugim nadzorno funkcijo ⁦@vladaRS.⁩ Ne očitajte nam, da se gremo “show”. Jaz in moji poslanci ne bomo tiho. Demokratičnih instrumentov nam v #demokracija ne morete in ne boste vzeli,” opozarja Jelka Godec.

Vir: Twitter