Jelka Godec: “Ta vlada ima kar nekaj šibkih točk, najbolj šibka točka med njimi pa je predsednik vlade.”

Vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec. (Foto: Twitter SDS)

V minulih dneh se je v javnosti pojavila vest, da bi lahko prišlo do menjave na položaju ministra za zdravje. Takšna ugibanja naj bi sprožil sam minister Danijel Bešič Loredan, ki naj bi po nekaterih informacijah zagrozil z odstopom. Kljub temu se zastavlja vprašanje, če pri tem ne gre samo za nov manever tako ministra kot same vlade.

Morda pa bi lahko bil razlog takšnega razmišljanja zdravstvenega ministra, da se pojavljajo namigovanja, da kljub Strateškemu svetu za zdravje in ministrstvu za zdravje želi Robert Golob bdeti nad zdravstveno reformo. Sam predsednik Strateškega sveta za zdravje Erik Brecelj naj bi takšno ravnanje predsednika vlade razglasil za “norost”.

“On je politično odgovoren, da do zdravstvene reforme še ni prišlo. Sam je postavljal časovnice, glede na to, da je tudi sam rekel, da je to njegova politična odgovornost, to od njega tudi pričakujem.” S temi besedami je vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec opisala ravnanje in besede ministra za zdravje. Kljub vsemu pa Godčeva kot največjo težavo te vlade ne vidi ministra za finance ali ministra za zdravje ampak prvega med njimi. “Ta vlada ima kar nekaj šibkih točk, najbolj šibka točka med njimi pa je predsednik vlade,” je prepričana Jelka Godec.

Vir: Twitter