Jelka Godec v oddaji Tarča ministra Bešič Loredana spravila v zadrego, ker ne ve kdo v resnici vodi Strateški svet za zdravstvo?

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Včerajšnja oddaja Tarča je pokazala, da smo v Sloveniji priča vse večjemu kolapsu slovenskega zdravstvenega sistema. Kot kaže smo prišli celo tako daleč, da se ne ve kdo kaj v vladi Roberta Goloba vodi na področju zdravstva. Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je namreč ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana soočila z izjavo vodje Strateškega sveta za zdravstvo Erika Breclja o tem, da je s strani iniciative Glas ljudstva prejel opozorilo, da se v okviru strateškega sveta ne sme ukvarjati s korupcijo.

Minister za zdravje Bešič Loredan je na to vehementno odgovoril, da Erika Breclja pozna že 20 let in da on nikdar ne bi izjavil kaj takega. Jelka Godec je ministru odgovorila, da njene navedbe držijo in da bo prejel posnetek. Zaradi razjasnitve nastale situacije so v SDS ministru za zdravje danes v luči razjasnitve poslali dopis z naslednjim pojasnilom: 

Erik Brecelj, predsednik Strateškega sveta je gostoval v oddaji Planet 18 na Planet TV 22. februarja letos. Na vprašanje voditelja, ali je korupcijo v zdravstvu mogoče izkoreniniti, je odgovoril: »Ne, ni možno. Slovenska družba je skorumpirana. Medicina je odraz družbe. Lahko se trudimo pa znižamo za 20 %. Izkoreniniti se je ne da. Sploh pa zdaj v Glasu ljudstva pravijo, da se jaz s korupcijo ne smem ukvarjati.« 

Omenjeno izjavo Erika Breclja si sicer lahko pogledate na tej povezavi. V SDS še poudarjajo, da je na to temo njihova poslanka mag. Karmen Furman 23. februarja 2023 na vlado naslovila pisno poslansko vprašanje, vendar odgovora še ni prejela.

Vir: SDS