Jelka Godec v odgovoru Borutu Sajovicu: “Zato ker vaš prvi gasilec neti požar. Ta minister je piroman, zato ga je treba ustaviti.”

Foto: Twitter SDS

Kljub temu, da je Golobova vlada ministrstvo za zdravje prevzela po tem, ko je Slovenija že “izplavala” iz zdrvstvene krize, ki jo je povzročil covid, so razmere v zdravstvu iz dneva v dan slabše. Zaradi slabih razmer in slabega vodenja ministrstva so v največji opozicijski stranki SDS proti zdravstvenemu ministru Danijelu Bešiču Loredano vložili interpelacijo. V njej mu očitajo bistveno poslabšanje razmer v slovenskem zdravstvu v času, ko vodi ta resor.

https://twitter.com/PS_SDS/status/1674756586701561858?s=20

Kljub slabim rezultatom njegovega dela pa v koaliciji svoje ministra branijo na vse pretege in njegovo delo vidijo več kot uspešno. Eden takšnih je tudi vodja Poslanske skupine Gibanje Svoboda Borut Sajovic. Ta je v soočenju s poslanko SDS Jelko Godec na N1 izjavil: “Marsikje v zdravstvu gori, a opozicija bi zdaj rada odstranila prvega gasilca.” Tako poslanec Svobode vidi, da kljub končanju zdravstvene krize v slovenskem dravstvu še vedno vladajo izredne razmere.

Vendar na drugi strani vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec poslancu Sajovicu odgovarja: “Zato ker vaš prvi gasilec neti požar. Ta minister je piroman, zato ga je treba ustaviti.” Da vlada in posledično minister Bešič Loredan popolnoma napačno pristopajo k reševanju zdravstva je prepričan tudi Zvone Černač. Ta je za POP TV dejal: “Namesto prostovoljnega se uvaja obvezno zdravstveno zavarovanje. Ljudje bodo plačevali približno toliko kot danes, 35 evrov mesečno, in dodatno še 240 milijonov evrov iz proračuna, torej iz davkov. To predstavlja dodatnih 204 evrov na leto na državljana.”

https://twitter.com/strankaSDS/status/1674884045711261697?s=20

Vir: Twitter