Jelka Godec: “V proračunu me skrbi nenasitna malha zdravstvene blagajne”

Foto: SDS

Ob sprejemanju proračuna za prihodnje leto, je nenazadnje pravi čas tudi za pregled iztekajočega se leta in uresničitve napovedi za to leto. In če se pogleda na zadnje leto Golobove vlade se vidi, da je leto 2023 leto neizpolnjenih obljub reforem. Ob razpravi je poslanec SDS Zvone Černač pojasnil, da je Robert Golob za leto 2023 obljubljal leto reform.

“Naštel jih je sedem, zdaj pa smo konec leta. Danes se poslanka Gibanja Svoboda sprašuje, kje so te reforme in vam postavlja ogledalo,” je v razpravi poudaril Zvone Černač. Na drugi strani pa je država namesto refrom ljudem v letu 2023 namenila samo nove in nove davke. Zaradi tega pri sprejemanju proračuna za leto 2024 poslanec SDS Andrej Kosi opozarja: “Pri proračunu je pomembno, da vlagaš tja, kjer lahko največ sredstev dobiš nazaj. Odgovor je gospodarstvo, ki je ključen element vsake države.”

Pri sprejemanjuproračuna za leto 2024 je skrb izrazila tudi vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec. Sama veliko težavo vidi na področju zdravstvenih zavarovalnic oziroma ene same. “V proračunu mene tudi skrbi nenasitna malha zdravstvene zavarovalnice. Iz 240 milijonov se zdaj zvišuje sredstva na 420, koalicija pa se hvali s tem, kako je ukinila dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To ni res. Preoblikovali so ga v obvezno,” je dejala Jelka Godec.

Ob tem je še opozorila na Fiskalni svet, ki je vlado Roberta Goloba kar na nekaterih področjih opozoril na neustreznost politike.