Jelka Godec: “Vlada s preoblikovanjem porstovoljnega zdravstvenega zavarovanja v obvezno davkoplačevalce “opeharila” za 600 milijonov evrov”

Foto: Zajem zaslona

Vse od napovedi, da bo Golobova vlada ukinila prostovoljno zdravstveno zavarovanje in ga preoblikovala v obveznega, so se pojavljala opozorila o dodatni obremenitvi proračuna. Zagovorniki tega predloga – vlada in koalicija, so sicer ljudi prepričevali, da temu ne bo tako in da bodo ljudje plačevali manj. Danes, ko se predstavniki oblasti pogovarjajo o delitvi davkoplačevalskega denarja, pa smo priča vse večjim potrebam ZZZS-ja po denarju zaradi plačila zdravstvenih storitev.

Na to dejstvo je v razpravi pred pristojnim odborom opozorila tudi vodja poslanske skupine SDS-a Jelka Godec. Slednja je opozorila, da bo takšno ravnanje vlade davkoplačevalce v prihodnjih letih stalo 600 milijonov evrov. Takšn ravnanje pa Godčeva vidi v izključni težnji po uničenju Vzajemne, ki je bila glavni ponudnik dodatnega pokojninskega zavarovanja.

Še več, Godčeva je na seji poslance koalicije spomnila, da se s takšnimi potrebami oziroma prerazporeditvijo davkoplačevalskega denarja ZZZS-ju ni strinjal niti finančni minister. Ta je na koncu sicer zadevo potrdil, v svojem nastopu pa dal vedeti, da potrjuje zadevo zaradi različnih teženj posameznikov. Ob tem pa poslanka SDS-a opozarja, da lahko državljani drugo leto pričakujejo bistveno višji znesek kot ga plačujejo letos – 35 evrov.

Vir: X