Jelko Kacin: Smrt pri cepljeni osebi po mnenju komisije ni bila posledica cepljenja proti covid-19

Foto: Zajem zaslona

Ljubljana 7. januar 2020 – Vladni govorec Jelko Kacin je povedal, da je posebna komisija glede smrti osebe, ki je umrla po cepljenju proti covidu-19, podala mnenje. V mnenju so zapisali, da povezava med smrtjo in cepljenjem ni verjetna. Kacin je še povedal, da je komisija ugotovila, da smrt ni nastopila zaradi cepljenja, ampak zdravstvenih težav, ki jih je imele preminula oseba že pred tem.

Po Kacinovih besedah je bila sestava komisije štiričlanska in sicer en strokovnjak s področja infektologije, en strokovnjak s področja epidemiologije, en kardiolog internist in en predstavnik Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke.

Komisija je svoje delo opravila na podlagi prijave, ki jo je Nacionalni inštitut za javno zdravje prejel v začetku tedna. Spomnimo, da je prijava smrti sovpadala s cepljenjem proti covid-19 v enem od domov za starejše občane.  Na podlagi prijave je ministrstvo v torek imenovalo zgoraj omenjeno komisijo, ki je opravila pregled prijave in postopek v zvezi s cepljenjem.

M.I.