Joc Pečečnik: “Ne nasprotujemo vladi, ampak poniževanju in blatenju podjetnikov, vzvišanem odnosu kot, da je vlada nad državljani”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Slovenian Business club je pripravil 2. Festival podjetništva na katerem je 650 zbranih podjetnikov nagovoril Joc Pečečnik. V svojem nagovoru je poudaril, da Slovenijo vidi kot lepo, uspešno in preko ljudi povezano deželo. Izrazil je tudi optimizem ob pogoju, da dobo obrtniki in podjetniki prispevali svoj delež, hkrati pa se bo politika zbudila.

“Nikakor ne gre za nasprotovanje obstoječi vladi, ampak poniževanje in blatenje podjetnikov, vzvišen odnos, da je vlada nad državljani, je nesprejemljivo. Ta vzorec v Sloveniji je dokaj predvidljiv: najprej se vlada maščuje prejšnji vladi, potem poskuša nekaj narediti, ampak ji ne uspe in zato jo prehitijo volitve in vlada se zamenja. Takšno stanje opazujemo zadnjih 30 let, posledica pa je, da nas prehiteva vsa evropska konkurenca,” je dejal Joc Pečečnik.

V nadaljevanju je poudaril, da trenutna politika ne zna delati v dobro v korist države, ampak samo za svoj obstoj. Zaradi tega ne razume spodbujanj in prizadevanj podjetnikov, hkrati pa ne razumejo, da je lahko socialna le tista država, ki veliko prihodkov in nizke stroške. “Pa ste že kdaj slišali, da bi vlada uvedla ukrepe za manjše stroške? Mar v podjetju sploh obstaja teden, ko se ne pogovarjate o obvladovanju stroškov? Ste že kdaj slišali, da bi vlada govorila o tem, kako bi razvili nerazvite dele države? Ali o homogenem razvoju naše države? Zakaj se regijam ne določijo razvojne prioritete? Vemo, da je najprej dom, nato krajevna skupnost, občina in šele nato država,” je dejal Joc Pečečnik.

Celoten nagovorvam je dostopen na tej povezavi.

Vir: Slovenian Business club