Joc Pečečnik odgovarja Klakočar Zupančičevi in ji sporoča: “Pomagajte nam, da bo država manj obremenila plače zaposlenih”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Včeraj smo poročali, da je predsednica Urška Klakočar Zupančič zaradi kritike Golobove vlade, našla “kamen spotike” v podjetniku Jocu Pečečniku. V intervjuju za Siol.net je namreč navedla, da si želi gospodarstvenike, ki bi manj kapitalistično gledali na delavce in hkrati izrazila željo, da bi bila država i n podjetniki bolj socialno usmerjeni.

Na njene navedbe se je odzval Joc Pečečnik, ki je predsednici državnega zbora podal konkretno in enostavno rešitev. Država naj manj obremeni bruto plače in s tem pripomore k večjemu izplačilu dohodkov zaposlenih.

“Spoštovana gospa Urška Klakočar Zupančič, podjetniki se zelo dobro zavedamo, kako pomembni so pogoji dela za naše zaposlene, kako pomembni so odnosi in kako pomembno je zadovoljstvo zaposlenih, saj za to skrbimo ves čas našega podjetniškega delovanja. Z dostojnim plačilom, možnostjo napredovanja in deleži v podjetjih, ki so nam jih s svojim delom in znanjem pomagali razvijati, smo zaposlenim omogočili dostojno življenje, in to kljub temu, da nam je država dolga leta z neprijaznim poslovnim okoljem nastavljala prepreke, njihove prihodke in plače pa obdavčevala bistveno višje kot nam podobne države. Tako je še danes, zato nam socialno državo in socialno varnost lahko pomagate graditi tukaj. Pomagajte nam, da bo država manj obremenila plače zaposlenih. Podjetniki imamo kar nekaj idej, kako povečati plače in hkrati zvišati prihodke države, ne da bi pri tem dodatno obremenjevali podjetnike. Žal moram ugotoviti, da doslej nismo bili slišani,” je v odgovoru Klakočar Zupančičevi zapisal Joc Pečečnik

Celoten odgovor Joca Pečečnika, si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Klub podjetnikov Slovenije