Jože Biščak: “Priča bomo gospodarski in splošni krizi, zaradi razpada tradicionalnih vrednot”

Foto: Demokracija

Dolgoletni novinar Jože Biščak deli mnenje z nekdanjim predsednikom vlade Janezom Janšo, da bomo v prihodnosti priča gospodarski in splošni krizi, ki bosta posledica razpada tradicionalnih vrednot zaradi vpliva “prebujencev”. Jožetu Biščaku se zdi nepojmljivo, da se za konzervativce danes šteje tiste, ki branijo svobodo govora in temeljne svoboščine, za katere nihče natanko ne more vedeti, kdaj so se pojavile. “Predvsem pa nihče ne more odgovoriti na vprašanje, ali je svoboda govora levičarska ali desničarska zamisel, ali je svoboda govora progresivna ali konservativna ideja.”

V preteklem tednu je v javnosti odjeknila novica, da se urednik tednika Družina in direktor založbe Nova obzorja poslavlja z obeh omenjenih položajev. V intervjuju za Portal24, je pojasnil, da se je za to potezo odločil iz zdravstvenih razlogov. Preživel je že dva infarkta, ima pa tudi šest žilnih opornic. “Biti urednik in direktor je naporno, stresno, ves čas si v pogonu in na adrenalinu. Še posebej, če imaš za lastnika nekoga, ki ga leva stran ves čas demonizira in laže, da se financira prek medija, ki ga vodiš. Sčasoma sicer dobiš za njihove laži debelo kožo, ampak ravno prek ramen ne moreš vreči ničesar. Čas je, da malo popazim na svoje zdravje, zato sem si zdaj vzel daljši dopust,” je pojasnil.

Kot dolgoletni novinar se Jože Biščak sooča s poklicno deformacijo, da budno spremlja vedno aktualne razmere. V svojem razmišljanju se strinja s trditvami ekonomista dr. Janeza Šušteršiča, ki je na Nova24TV dejal, da tokrat ne gre za neko običajno ekonomsko krizo. Gospodarstvo raste v ciklusih, to je ekonomska realnost. Cilj politike pa je, da skuša zmanjšati velikost variacije oziroma da je padec gospodarske rasti čim manjši. “Gospodarske krize so torej povsem naravni ciklus, če lahko tako rečem, očiščenja. Tokrat je drugače. Ta kriza, ki se nam bliža, bo posledica napačnih dolgoročnih politikih, zato bo tudi okrevanje daljše; Šušteršič je denimo omenil področje energetike,” je dejal.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV