Jože Biščak: “Zagovornik v primeru Radia Ognjišče definitivno prekoračil svoje pristojnosti. Država z Lobnikom se nima kaj vmešavati v zasebne postaje”

Foto: Spletna stran Zagovornika načela enakosti

Po poročanju nekaterih medijev je naj bi Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik v primeru radia Ognjišče ugotovil diskriminatorno obravnavo nekaterih strank. Po mnenju nekdanjega prvega moža tednika Demokracije Jožeta Biščaka je s svojo odločitvijo in postopkom Lobnik prekoračil svoje pristojnosti.

Zagovornik načela enakosti naj bi namreč ugotovil, da so v času predvolilnih oddaj na Radio ognjišče diskriminatorno obravnavali različne politične stranke. Lobnik namreč navaja, da naj bi na omenjenem radiu po njegovem stališča strank, ki naj ne bi bila naklonjena radijski shemi predstavili okrnjeno.

Takšno ravnanje Mihe Lobnika je nekdanji direktor Demokracije Jože Biščak ocenil kot prekoračitev svojih pristojnosti, hkrati pa potezo Radia Ognjišče, ki je napako priznal ocenil za nepotrebno. “Definitivno je @zagovornik prekoračil svoje pristojnosti, @RadioOgnjisce pa je zdaj naredil napako, da se je posul s pepelom. RO je zasebni radio, uredništvo da v eter, kar je v skladu z njihovim svetovnim nazorom. Nima se država z Lobnikom kaj vmešavati,” je zapisal Jože Biščak.

Vir: Twitter