Jože Možina odgovoril Tanji Fajon: “Vi niste javni interes. Naj vam bo jasno, RTV je javna ne vaša.”

Foto: Zajem zaslona (Nova24Tv in YouTube)

Kot smo že včeraj poročali je Jože Možina z oddajo Utrip na nacionalni televiziji po dolgem času prikazal, kako se lahko pripravi prispevek, ki prikaže resnična dejstva zgodovine, če novinar pri tem ne uporablja cenzure. Ker je Možina v prispevku pokazal del zgodovine, ki ni povšeči naši levici in s tem prikazal kako svojo podobo gradijo na mitih in legendah, je bil deležen mnogih napadov te politične opcije.

Oglasila se je tudi nekdanja novinarka in sedaj predsednica SD ter evropska poslanka Tanja Fajon, ki je oddajo označila za sramoto. Gre za povsem razumljivo potezo, saj kot je znano se v njeni stranki še vedno klanjajo množičnim morilcem in predstavitev resnične zgodovine, lahko pri ljudstvu pomeni za njih veliko škodo.

Fajonova je v zapisu zapisala tudi, da za uredniško politiko, ki je dopustila ni opravičila in da RTV Slovenija naj ne bi delala več v javnem interesu. Na te obtožbe se je odzval avtor oddaje Jože Možina in Tanji Fajon povedal, da ravno ona ni javni interes ter da gre pri njenem dejanju za strašljivo dvolično politično dejanje. Možina je Fajonovi še odgovoril, da gre za javno RTV in ne njihovo televizijo, zato ne bo popuščanja, ko gre za svobodo medijev.

Vse to kaže kakšno svobodo medijev si v stranki SD in opoziciji KUL želijo. Za njih kot kaže je svoboda medijev samo takrat, ko poročajo po njihovih željah, v nasprotnem primeru le-ta ni več pomembna.

Vir: Twitter