Jože Možina: “Palača na Litijski naj se nameni za Muzej komunizma- od Kardelja in Kidriča do ponosnih naslednikov Koprivca Tanje, Dominike”

Foto: X Jože Možina

Z vsakim javnim nastopom je bolj jasno, zakaj si želi tranzicijska levica utišati zgodovinarja ter novinarja dr. Jožeta Možino. S svojim delom in raziskovanjem namreč postavlja ogledalo njihovih “predhodnikov”, predvsem pa razkriva kaj vse se je po 2. svetovni vojni dogajalo v Sloveniji, da se je lahko komunizem razbohotil po državi. Prav tako je avtor knjige “Slovenski razkol”, ki razkriva kaj vse je takratna oblast počela, da je prišla na oblast in je ena največjih uspešnic v slovenski zgodovini.

Zaradi tega ga še bolj čudi, da nekateri današnji politiki sebe razglašajo za ponosne naslednike tega zločinskega režima, hkrati pa ne priznavajo teh sprevrženih dejanj. O tej temi je dr. Možina spregovoril tudi z Borisom Tomažičem v oddaji Kdo vam laže, kjer sta se dotaknila tudi aktualne politike in vseh njihovih afer.

Kot je znano je pred leti član SD Marko Koprivc, kar v Državnem zboru stranko razglasil za ponosne naslednike Zveze komunistov. Ravno v zadnji aferi, ki jo je zakuhala prav članica SD Dominika Švarc Pipan dr. Možina vidi možnost, da Slovenija dobi vsaj nekaj koristnega: “Predlog je, da se “palača” na Litijski nameni za Muzej komunizma- od Kardelja in Kidriča do ponosnih naslednikov Koprivca Tanje, Dominike.”

Vir: