Jože Možina sporoča Milanu Kučanu: “Vi ste zadnji, ki lahko pridigate novinarstvu. Vas pa vabim v oddajo Intervju, da se opravičiva vsak za svoje grehe”

Foto: X Igor Pirkovič

Kljub temu, da je že večkrat predsednik SDS Janez Janša pojasnil, da se nekdanji predsednik Milan Kučan ni upal in si ne upa soočiti z dejstvi, nekateri še danes verjamejo v njegovo čistost in spokojnost. Pri tem pa mu močno podporo držijo lojalni mediji, med katere je včasih sodila in bo tudi sedaj po čistkah RTV Slovenija. ni pa to edini medij, ki močno ščiti nekdanjega predsednika republike in v njegovih dejanjih ne vidi nič spornega. Tisti, ki pa si danes po toliko letih upajo kaj povedati proti njemu, s trenutno oblastjo po vzoru Kučanovega režima hitro postanejo državni sovražnik.

Tako je denimo zaradi kritike Ivana Sivca v oddaji Intervju, dr. Jože Možina prejel obisk policistov kar na nacionalnem mediju. Spomnimo kako je Ivan Sivec razkril vpliv nekdanjega predsednika Milana Kučana na delo nacionalnega medija. Kasneje je dr. Možina v izjavi za javnost poudaril, da je samo to lahko razlog obiska policistov na RTV Slovenija.

Namesto, da bi novinarji v bran vzeli svojega kolega, so raje hitro zaščitili Milana Kučana. Tako so na Večeru objavili izjavo Kučana, da sicer sam ne pričakuje opravičila s strani dr. Jožeta Možina, bi ga pa po njegovem ta moral dati gledalcem RTV Slovenija. Sedaj, ko na nacionalnem medijo izvajajo popolno čistko, da bodo dobili čiste novinarje lojalne trenutni oblasti, se Kučanu takšna kritika ne bo mogla zgoditi.

Se je pa na takšne navedbe tako večera kot Milana Kučana odzval dr. Jože Možina, ki je na koncu predsednika pozval, da se soočita v oddaji. Kljub vsemu pa lahko ljudje pričakujejo enak epilog zgodbe, kot ga je že večkrat izpostavil Janez Janša in sicer, da se Milan Kučan ne upa soočiti z dejstvi. “Ne, g.Sivec ne laže, kar vprašajte ga @vecer! G. Kučan pa je res zadnji, ki bi lahko pridigal o novinarstvu, saj je bil šef partije/udbe, ki je medije zlorabljala. In to je zg. dejstvo. Opravičilo? Vabim g Kučana, da pride v Intervju in se skupaj opravičiva, vsak za svoje grehe,” je Večeru in Milanu Kučano sporočil dr. Jože Možina.

Vir: X