Jože Možina: “Vladna politika drsi v prostaški radikalizem in zavestno poglablja razkol v naciji”

Foto: X Igor Pirkovič

Po tem, ko so se glave malo ohladile oziroma so se v miru pogledali rezultati nedeljskih volitev, so nekateri novinarji, publicisti in politični komentatorji podalisvoja mnenja. med njimi je za Demokracijo spregovoril tudi zgodovinar in novinar dr. Jože Možina. Slednji je prepričan, da rezultati niso popoln odraz dramatičnih političnih razmer v Sloveniji.

https://x.com/JozeMozina/status/1801167753190986201

Po mnenju Možine je vlada skušala s slepilnimi manevri referendumov ter priznanjem Palestine, kakšen glas prinesti na svoj račun. Na koncu koncev pa je to pomenilo zgolj in le igranje z denarjem davkoplačevalcev. Novinarja žalosti tudi, da je denimo v Bruselj prišel Matjaž Nemec, namesto dr. Petra Gregorčiča.  Potencial slednjega je namreč svetlobna leta pred Matjažem Nemcem.

Dr. Možina je še prepričan, da so pomembno vlogo pri rezultatih odigrali osrednji mediji, v kolikor bi poročali uravnoteženo, bi namreč bil poraz levice zgodovinski. “Vladna politika drsi v prostaški radikalizem in zavestno poglablja razkol v naciji – preganjanje in vulgarno blatenje drugačemislečih novinarjev za politične potrebe oblasti, kot je primer S. Makarovič, je dejanski obraz vladajoče kulture na čelu z Asto Vrečko,” je za Domovino dejal Jože Možina.

Vir: X