Predsednik vladne stranke SMC Zdravko Počivalšek, se je včeraj srečal z vodjo t. i. Koalicije ustavnega loka Jožetom P. Damijanom. Ob tem se mu je Počivalškek zahvalil za ponudbo za sodelovanje, vendar pa je Damijana prizemljil, rekoč da naj ne goji lažnih upov glede izstopa stranke SMC iz koalicije. Aktualna vlada Janeza Janše je namreč po njegovem prepričanju, operativna in učinkovita pri spopadanju z največjim izzivom sodobnega časa. Počivalšek je ponudnikom dal tudi jasno vedeti, da SMC ni na dražbi. 

Predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek in samooklicani vodja politične grupacije levih opozicijskih strank, po imenu Koalicija ustavnega loka (KUL), Jože P. Damijan, sta se pogovorila o delovanju aktualne vlade Janeza Janše ter glede njenih odzivov v zvezi z aktualno zdravstveno in ekonomsko krizo, s katerima se sooča Slovenija.

Ob tej priložnosti je Počivalšek predstavil zgodovino stranke, ki ji predseduje, in posebej izpostavil, da so bili v vladi Marjana Šarca korekten partner. Poleg tega je še pristavil, da nadaljujejo z uresničevanjem strankinega programa, in sicer v koaliciji, ki jo vodi premier Janša. Kot je še izpostavil je njihova stranka odprta za dialog in povezovanje, njen namen pa je preseči razkol s katerim se soočamo v politiki in družbi znotraj naše države.

 

Avtor Domen Mezeg, več lahko preberete tukaj