Jože Tanko prepričan, da državno tožilstvo kaže izredno selektivno držo, ker dopušča nasilje nad lastniki zemljišč pri gradnji CO

Foto. Twitter / Poslanska skupina SDS

Poslanci so na seji odbora razpravljali o ponovni kandidaturi Draga Škete za mesto generalnega državnega tožilca. Pri tem je bilo iz vrst opozicije mogoče slišati, da gre vsaj za nenavadno zadevo v tem postopku, glede na dejstvo, da je bil za takšno funkcijo samo en kandidat. To po mnenju poslanca SDS Jožeta Tanka kaže na pomanjkljivost sistema.

To pa ni edini očitek tako opozicijske SDS oziroma Jožeta Tanka. Poslanec največje opozicijske stranke je v razpravi opozoril, da težavo vidi v dejstvu, da državno tožilstvo zavrže 60-odstotkov primerov. Na drugi strani pa je bilo zoper Franca Kanglerja uvedenih 22 postopkov, ki so padli, državni tožilci pa ob tem niso zaznali, da zadeve ne bo v takšnih oblikah mogoče sprocesirati. ” Je šlo za projekt uničenja človeka pod vašim vodstvom?”, je zanimalo Jožeta Tanka.

Po mnenju Tanka pa je najbolj zaskrbljujoče, da se kaže dokaj selektivna drža državnega tožilstva. “C0 se gradi brez gradbenega dovoljenja, vršilo se je nasilje nad lastniki zemljišč. Imamo tudi razvpit primer Gen-i itd. Je državno tožilstvo zaznalo, da bi bilo potrebo tu reagirati, sprožiti kak postopek?” S temi besedami je delovanje državnega tožilstva opisal poslanec SDS Jože Tanko.

 

Vir: Twitter