Jurij Toplak: “Po mnenju trenutnih ustavnih sodnikov slovenska Ustava dovoljuje vse, tudi uvedbo komunizma”

Foto: Nova24TV

Še dobro se niso postarale besede nekdanje poslanke in sodnice, že jih kot kaže lahko doživljamo v vsakdanjem življenju. Pred časom je namreč poslanka Jasna Murgel ob neugodni odločitvi Ustavnega sodišča za levico, napovedala, da leto hitro mine in bodo potem poskrbeli za menjavo ustavnih sodnikov.

Na slovenski levici so kot kaže te njene besede vzeli še kako zares in prišli od besed k dejanjem. Tako vse kaže, da imamo danes sestavo Ustavnega sodišča, ki bolj kot po Ustavi razsoja po političnem prepričanju. To nenazadnje kaže tudi dejstvo, da se je predsednik Ustavnega sodišča zaradi vladnega predloga o RTV Sloveniji, sestal z evropsko komisarko.

Na to temo je pred dnevi svoj pogled v oddaji Odmevi predstavil doktor prava Jurij Toplak. V svojem stališču je izrazil mnenje, da po stališču trenutnih ustavnih sodnikov Ustava RS dovoljuje vse. Dr. Toplak je izrazil prepričanje, da celo dovoljuje uvedbo komunizma, saj je Ustavno sodišče marca lani sklenilo, da je kakršno koli zavzemanje za komunizem, skladno z ustavo. Glede razrešitve in urejanja stanja na RTV Slovenija pa je po mnenju dr. Jurija Toplaka sedaj samo izvedba te odločitve.

Vir: Twitte