Gimnazija Celje Center bo z jutrišnjimi prireditvami obeležila 106. obletnico delovanja. Za letošnje praznovanje so si izbrali naslov »Pridi. Pomagaj! Zmagaj.«. Tako bodo organizirali veliko druženje generacij, ko bodo z dogodki skozi celoten dan nekdanji in sedanji dijaki, profesorji in drugi obiskovalci popestrili utrip Celja. Prvi dogodek, ki se ga bodo lahko udeležili tekači in ekologi bo tek in čiščenje Savinjskega nabrežja v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2018. Dogodke pa bodo zaključili z večernim koncertom zasedbe The Šlagers Walking on Sunshine, na katerem bodo nastopili tudi številni glasbeni gostje in se bo pričel ob 20. uri pri Vodnem stolpu.

Društvo Gimnazije Celje Center že sedmo leto pripravlja edinstven dogodek v Celju in v regiji, na tem dogodku enkrat letno k sodelovanju povabi vse nekdanje in sedanje dijake omenjene gimnazije, učitelje in prijatelje gimnazije, da skupaj ustvarijo nepozaben dan, ki ga lahko doživijo tudi obiskovalci Celja. Letošnje geslo »Pridi. Pomagaj! Zmagaj.« so si izbrali, ker bodo lahko pokazali svoj odnos do čistega okolja in iskreni čut do sočloveka. Tako se bodo udeleženci udeležili teka in čiščenja brežin reke Savinje v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2018. Omenjena akcija se bo zaključila na Špici v Celju. Ob tem je ravnatelj gimnazije Gregor Deleja povedal: »Že lanski prvi tek je dosegel izjemen odziv, zato smo se odločili za ponovitev in mu dodali še ekološko noto, saj bodo naši dijaki na ta dan v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2018 in eko športnega dne poskrbeli tudi za čiščenje odpadkov ob Pelikanovi poti in cesti na Stari grad, v Mestnem gozdu, pri Šmartinskem jezeru in na poti na Celjsko kočo«.

Foto: arhiv GCC

Nato se bo dogajanje preselilo pred Vodni stolp v Celju, kjer bo ob 20. uri nastopila šolska zasedba Gimnazije Celje Center The Šlagers Walking on Sunshine. Na koncertu se bodo šolski zasedbi pridružili številni glasbeni gostje. »Večerni dogodek vedno pritegne izjemno veliko nekdanjih in sedanjih dijakov, ki se družijo s svojimi sošolci in profesorji. Zares si želimo, da bi bilo tudi letos tako, saj bo koncert, kakor tudi poprejšnje dogajanje, potekalo v vsakem vremenu,« je še dodal Gregor Deleja. S tem dnem bodo na Gimnaziji Celje Center pričeli z mesecem solidarnosti in dobrodelno akcijo #zaLano, saj bodo vsi prostovoljni prispevki, ki jih bodo zbrali z dopoldanskim rekreativnim dogodkom in večernim koncertom namenjeni tej akciji. Denar bodo tako namenili 8-letni Lani, ki se bori s hudo obliko cerebralne paralize in nujno potrebuje drago operacijo v tujini. Akcijo bodo zaključili 25. oktobra z dobrodelnim koncertom.

 

M.I.