Kaj bi nergalo 15 % ljudi pod minimalno plačo, ko pa tudi poslanka Lena Grgurevič težko preživi s svojo plačo! Težko je poslansko delo!?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Trenutna politčna elita je dejansko popolnoma izgubila kompas in stik z realnostjo. Po tem, ko je bilo pred dnevi objavljeno, da 15 % državljanov prejema plačo nižjo od minimalne imamo na drugi strani oblast, ki težko preživi iz meseca v mesec zaradi svojih dohodkov. Tako se je sedaj v tej kategoriji premierju Robertu Golobu pridružila še poslanka Gibanja Svoboda Lena Grgurevič.

Poslanka je namreč državnem zboru tarnala da prejema plačo nižjo kot doslej. To bi naj bila posledica, da mora plačevati 700 evrov stanovanja ter 800 evrov potnih stroškov. Tako bi ji naj ostalo samo 1.400 do 1.500 evrov. Pri tem je zanimivo, kje je poslanka dobila številko za potne stroške, če ima v Ljubljani stanovanje. S kakšnim namenom ga potem torej ima?

Ob takšnih prezirajočih se izjavah poslanke Gibanja Svobode so se odzvali tudi v Slovenski demokratski mladini. “Cene v gostinstvu zrastejo za 11,3 %, koalicija pa se odloči, da kljub obljubi ministra dviga subvencije za študentske bone ne bo. Hkrati se poslanka Lena Grgurevič pritožuje nad svojo plačo. Koalicijskih poslancev mladi ne zanimajo, zanimajo jih le njihove denarnice, so zapisali v SDM.

Vir: X