Kaj bo Sloveniji Ustavno sodišče, če imamo po mnenju Mojce Šetinc Pašek Mandatno volilno komisijo, k ugotavlja nezakonitost imenovanja funkcionarjev

Mojca Šetinc Pašek. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Davorin Kopše)

Iz dneva v dan trenutna politika Svobode in njenih koalicijskih partnerjev kaže, da RTV Slovenija predstavlja njihov sveti gral. Vse težnje tako kažejo, da želijo na vsak način prevzeti nadzor nad tem nacionalnim medijem in to tudi v primeru, če jim pravna podlaga tega ne dovoljuje. Kot je napovedala somišljenica na RTV Slovenija Helena Milinković tudi z uzurpacijo.

Pri tem pa je najbolj zaskrbljujoče, da je mogoče tudi iz razprave danes poslanke, nekoč pa bojda neodvisne novinarke Mojce Šetinc Pašek razbrati, da bodo to storili za vsako ceno. Iz njenega nastopa na Mandatno volilni komisiji je mogoče zaznati, da se želijo poslanci postaviti nad Ustavno sodišče.

Razprava Šetin Paškove je šla namreč v smeri, da kolikor bi poslanci potrdili predloge koalicije, da bo potrebna seja komisije, kjer se bo odločalo o odpoklicu vodstva RTV Slovenija. Poslanka je to navajala neoziraje se na odločitev Ustavnega sodišča in le tega celo obtožila, da je trenutnemu vodstvo nezakonito podaljšal njihove mandate.

Po seji so se pojavila opozorila, da takšni nastopi kažejo na to kako se želi trenutna oblast postaviti nad Ustavo Republike Slovenije.

Vir: Twitter