Kaj niso pri nas verske skupnosti ločene od države? Zakaj potem na ljubljanski šoli učiteljici dovolijo nositi hidžab?

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Ko je bilo govora, da lahko otroci v šoli obiskovali verouk, so bili nasprotniki cerkve v Sloveniji v zraku. Takrat se je govorilo, da sta cerkev in država ločeni in gre za nespremljivo prakso. Danes, ko se v šolah pojavljajo prakse drugih virstev (muslimanske vere) pa so ti isti ljudje tiho in jih nič ne moti, da se verstva mešajo z državo ter dopuščajo, da se verski simboli pojavljajo v šolah.

https://x.com/ZmagoPlemeniti/status/1803467038653911191

Zmago Jelinčič Plemeniti je namreč opozoril, da se v eni od ljubljanskih šol dopušča, da učiteljica ves čas nosi hidžab. pri tem ne gre spregledati dejstva, da gre za verski simbol, ki pa za nameček niti ne prihaja iz našega primarnega okolja. A kot še opozarja Jelinčič plemeniti to danes kot kaže ne moti nikogar.

“Na OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani se že podrejajo muslimanskim zahtevam. Ena od učiteljic nosi hiđab ves čas. Kaj ni pri nas cerkev ločena od države? Kaj niso prepovedani verski simboli v šolah? Zakaj je prepovedan križ, hiđab pa ne? Kaj bomo po mošeji v Ljubljani dobili še muslimansko versko šolo? Slovenci, če niste slovenceljni, zbudite se!” S temi besedami je situacijo v Ljubljani opisal Zmago Jelinčič Plemeniti ter tudi apeliral na minsitrstvo, da ukrepa.

Vir: X