Kaj pa sedaj? Klakočar Zupančičeva mora Ustavnemu sodišču pojasniti pravno podlago, da lahko sodeluje v postopku pred sodiščem.

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Bojan Požar)

“Take pravne podlage seveda ni. UKZ je ponovno zlorabila svoj položaj,” s temi besedami je politolog Miro Haček pospremil odgovor Ustavnega sodišča predsednici državnega zbora. Če je še do nedavnega veljalo, da si trenutna oblast tako zakone kot vladanje predstavlja po svoje, je danes to postala še kako očitna resnica.

Že včeraj, ko je predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič kar v lastni režiji in v imenu državnega zbora poslala dopis na Ustavno sodišče, pojavila opozorila, da gre za pravno popolnoma zgrešeno potezo. Danes so se ta opozorila izkazala še za kako resnična, ko je Ustavno sodišče odgovorilo Klakočar Zupančičevi.

V odgovoru Ustavno sodišče namreč od predsednice državnega zbora zahteva, da poda pravno podlago, da lahko samovoljno sodeluje v postopkih na Ustavnem sodišču. S tem se je izkazalo, da je Klakočar Zupančičeva samovoljno zahtevala izločitev ddr. Klemena Jakliča iz postopka odločanja o noveli Zakona o RTV. Gre še za eno potezo Klakočar Zupančičeve, ki meče izredno slabo luč na funkcijo, ki jo opravlja.

Bo vse to sedaj podlaga, da si bo nekdo upal predsednico DZ pozvati k odstopu.

Vir: Twitter