Deček Gal končno odhaja na operacijo rok na Florido. Mariborska Karitas je sporočila, da je denar za operacijo zbran, račun pa ostaja še naprej odprt, saj naj bi z dodatnimi donacijami pokrili še stroške rehabilitacije in druge nepredvidene stroške.

Karitas denar zbira še naprej, čeprav naj bi ga bilo že zadosti

Datum operacije za Gala je zdaj znan, Gal v ZDA odhaja maja, operacija bo 20. istega meseca. A operacija in rehabilitacija na Floridi, vključno z vsemi drugimi nujnimi stroški, naj nebi dosegla niti 120.000 evrov, kaj šele 150.000 evrov. Pravijo novinarski viri oddaje Svet na kanalu A.

Malo pred novim letom naj bi  Galova mama pri ameriškemu zdravniku prejela popust. Že od konca decembra je tako očitno že vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija 8.900 evrov že plačana, naj bi bilo tako treba na Florido nakazati le še 60.000 evrov. Karitas Maribor, ki je prevzela zbiranje denarja za Gala, je sporočilo, da bo denar za operacijo nakazala direktno bolnišnici, kjer bo potekala operacija, piše portal 24ur.

Po informacijah oddaje Svet je Galova mama ameriškega zdravnika v elektronskem sporočilu nato še opozorila, da ga zna kdo od slovenskih novinarjev še kaj povprašati o ceni operacije in ga prosila, da tega novinarjem ne razkrije.

Pri tej žalostni zgodbi se ne želimo postavljati na nobeno stran. A delovanje Galove mame naj bi po informacijah Sveta zdaj preiskovala tudi policija. ki pa uradnih izjav glede tega ne daje, so pa potrdili, da predkazenski postopek res poteka.

Galu pa želimo čimprejšnje okravanje. Nenazadnje je v tej zgodbi sam najmanj kriv!

Avtor M.G., članek je bil prvotno objavljen tukaj.