Današnja zgodba, ki nam jo je zaupal eden od bralcev (ime čuvamo v uredništvu) je malce nenavadna. Lahko pa se zgodi vsakomur. In ne samo v Mariboru.

Zanimivo zgodbo o izgubljeni denarnici nam je zaupal naš bralec.

Družba se je v sobotni noči odpravila v enega izmed lokalov na ogled nogometne tekme. Po nekaj popitih pivih in zmagi, sta se dva prijatelja, ki sta sicer res malo preveč popila iz družbe, odpravila še na Koroško cesto na hamburger, nato pa sta na parkirišču zagledala taksista Ibrahima iz taksija Cameo in se želela odpraviti domov. Taksist je oba potnika torej peljal na Filipičevo ulico, kjer pa je eden od potnikov (imenovali ga bomo oškodovanec) opazil, da pri sebi nima denarnice. Zatem ga je na njegovo željo taksist peljal nazaj na Koroško cesto, kjer bi naj oškodovanec izgubil denarnico, (na poti iz lokala hitre prehrane do taksija, kakih 100 metrov) vendar se je izkazalo, da denarnice tam ni bilo, niti je oškodovanec ni pozabil pri naročilu hamburgerja. Pregledal je še svoj sedež v taksiju a tudi tam denarnice ni našel. Taxistu se je opravičil, da ne more plačati prevoza in ker se poznata, sta se dogovorila da se dobita drugič, da bi oškodovani potnik lahko plačal prevoz (cca. 10 evrov).

Tukaj pa se zgodba z denarnico pravzaprav začne. Potnik je je preko družbenega omežja še isto noč objavil tudi zapis, da za izgubljeno denarnico z dokumenti ponudi (poleg denarja v denarnici – 40€), še 50 evrov nagrade.

Ker tudi naslednji dan zaradi izgubljene denarnice ni bilo nobenega odgovora je oškodovanec v ponedeljek preklical tudi dokumente in vložil vlogo za novo osebno in bančno izkaznico.

Kasneje pa šok. Oškodovancu je naslednji dan preko njegove FB strani začela pisati njemu neznana oseba, sodeč po njenem FB profilu Hasan Anesa, ki naj bi našla denarnico. Poleg vsote v denarnici je zanjo zahtevala še dodatnih 100€ za denarnico in seveda znesek ki je v njej že bil. 100€ pa naj bi ji oškodovanec moral pusti kar na na Partizanski cesti 3, potem pa bi (prazno) denarnico lahko na nek način dobil nazaj.

Zgodba kot iz filma. Seveda oškodovanec ni želel sodelovati na tak način in se je z neznano žensko želel dobiti na štiri oči. Ona pa na to ni pristala in od nje ni bilo več ne duha ne sluha… Do naslednjega dne.

V torek je oškodovanec, ki si je med tem dal narediti nove dokumente, vseeno želel nazaj svojo (verjetno do takrat že prazno) denarnico in začel spet pisati skrivnostni najditeljici Anesi in po nekaj zapisih in ko ji je zagrozil zaradi izsiljevanja tudi s policijo, se je le obetal srečen konec zgodbe. A tu se v zgodbo vključi spet taxist, taksi službe Cammeo. Taksist je namreč oškodovanca, kateri je še pred nekaj minutami najditeljici Anesi zagrozi s policijo, nenadoma poklical, da je denarnica pri njemu in da jo je tam pustila neka ženska.

Taksist je potem po nekaj urah denarnico res pripeljal na dogovorjeno mesto. Denarnica je bila seveda prazna, a na srečo z vsemi dokumenti. O denarju, ki je bil v denarnici (okoli 40 evrov op.a) pa ne duha ne sluha. Tudi o skrivnostni ženski ne. A taxist (kateri bi moral nujno na kakšen tečaj slovenskega jezika), je dejal samo: »Nisam ja ništa kriv.«

Kdo je kriv in kdo ne, presodite sami. in kdo je neznana ženska pod imenom Hasan Anesa? Oseba, ki naj bi živela v Gradcu in prihaja iz mesta Buzim v Hercegovini? A to je verjetno zgodba za policijo.

Previdnost ni nikoli odveč, tudi pri naročilu prevoza s taxijem v Celju in okolici.

 

Prvotno objavljeno na spletnem portalu e-maribor.