Kako domnevno neodvisni in profesionalni novinar Igor E. Bergant sodeluje v kampanji podpore vladnim zakonom

Foto: Twitter (M. Ukelj)

med drugimi tudi Helena Milinkovič kot ena glavnih stavkovnih na RTV Slovenija ves čas poudarja, kako si na RTV Slovenija želijo neodvisnega novinarstva. Pri tem je zanimivo slišati, da jim takšno delo onemogoča trenutno vodstvo omenjenega medija in so s tem nekateri novinarji prikrajšani za te pravice. Eden takšnih naj bi bil tudi Igor E. Bergant. Vendar dogodki porajajo vprašanje ali gre res za neodvisnega in nepristranskega novinarja na RTV Slovenija?

V javnost so namreč prišle fotografije na katerih omenjeni novinar RTV Slovenija več kot očitno simpatizira z inštitutom 8. marec. Gre za inštitut, ki nič več prikrito ampak čisto odkrito sodeluje v volilni kampanji v podporo vladnim zakonom na nedeljskih referendumih. S tem posledično se zastavlja vprašanje ali ni to direktna podpora vladi s strani domnevno neodvisnega novinarja?

Novinar Peter Jančič je mnenja, da takšne poteze Igorja E. Berganta pomenijo kršitev zakona. TV voditelj sodeluje v kampanji za vladni zakon. Posnetek je za voditelja Berganta dvojno neroden,” je zapisal Peter Jančič.

Nekdanji premier Janez Janša pa ob takšnem postopanju sprašuje kdo še verjame v neodvisnost takšnega novinarja? “Tudi zadnjemu gledalcu RTV Slovenija je sedaj jasno, da gre za političnega agitatorja. Si predstavljate, da bi to počel kak voditelj na avstrijski, nemški ali italijanski nacionalni TV,” poudarja Janez Janša.

Vir: Twitter