Kako je Marko Koprivc sameval na stojnici sredi mestnega vrveža v Ljubljani – ljudje ne “kupujejo” več obljub pod rdečo zvezdo

Foto: Twitter (Janez Janša)

Včeraj je po socialnih omrežjih zaokrožila fotografija, ki prikazuje, kako “ponosni naslednik komunistov” Marko Koprivc, sameva na svoji stojnici v središču Ljubljane. Še bolj zanimivo je dejstvo, da je ravno v tem času malo naprej na Prešernovem trgu potekala prireditev ob dnevu slovenske zastave, kjer je bilo polno ljudi.

Kljub dejstvu, da je imel Marko Koprivc stojnico postavljeno na enem najbolj “prometnem” delu Ljubljane med Čopovo ulico in Prešernovim trgom, je njegova stojnica samevala. Morda tudi zato, ker je na njej ponujal obeske z rdečo zvezdo, ljudje pa vse bolj vedo, kaj politika pod tem simbolom predstavlja.

Zanimivo je tudi dejstvo, da stranka SD z letošnjim sloganom “drugače” ponuja simbole nekaterih preživetih sistemov in poleg tega, da je bila njihova stranka pred kratkim na Ustavnem sodišču zaradi presoje ustavnosti. Zahtevo sta namreč na ustavno sodišče vložila Vili Kovačič in Luka Perš, ker sta prepričana, da se stranka ni distancirala od zločinskega komunističnega sistema in njihovih simbolov.

Kakšno politiko si lahko pod sloganom “drugače” predstavljamo s strani Marka Koprivca kaže tudi njegov odziv na oddajo Utrip, ki jo je pripravil dr. Jože Možina in v kateri je predstavil nekatera dejstva vezana na bitko v Dražgošah.

Vir: Nova24TV