Kako koalicijska poslanka Jerca Korče zavaja o padanju glav razkriva objavljeni magnetogram seje KNOVS-a in govor Janeza Janše

V zadnjih dneh je veliko prahu dvignila koalicijska poslanka iz stranke Liste Marjana Šarca, ki je navajala, da je Janez Janša na zaprti seji KNOVS-a, kjer so obravnavali sporno zaposlitev “prijateljice” Marjana Šarca, na SOVI grozil s padanjem glav.

Na obtožbe se je odzval prvak SDS Janez Janša in zahteval umik stopnje tajnosti iz zapisnika njegovega nastopa na omenjeni seji. Predsednik KNOVS-a Matej Tonin je umaknil stpnjo tajnosti iz zapisnika, ki se navezuje na Janeza Janšo.

Danes so bili dokumenti javno razkriti in iz njih izhaja, da je poslanka Jerca Korče globoko zavajala slovensko javnost. Korčetova je iz konteksta izvzela besede Janše, ki je navajal, da bo predsednik vlade branjenje direktorja SOVE za vsako ceno morda plačal s svojo glavo. Kar bi ob razumevanju branja med vrsticami lahko Korčetova vedela, da lahko takšne poteze predsednika vlade stanejo položaja. Res je žalostno, da se koalicijski poslanci kot je Jerca Korče za svojih nekaj minut slave spustijo na takšen nivo.

Kaj je Janez Janša povedal na seji lahko sedaj preberete tudi sami in si ustvarite vtis kdo je zavajal in kdo v Sloveniji govori resnico.

M.I.