Kako lepo je biti novinar na RTV Slovenija, ko ti prijatelji čez noč uredijo 2.900 evrov plače!?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

V času vlade Janeza Janše je bilo ves čas mogoče tudi iz medijev poslušati kako se z določenimi zaposlitvami plačujejo različne usluge. vendar je Slovenija z vstopom v Golobovo vlado dejansko konkretno videla kaj pomeni, ko je potrebno vse usluže za pomoč do prihoda na oblast poravnati. Tako danes gledamo kako se plačuje različnim NVO-jem za vse kampanje, ki so jih počeli za to vlado, kot nenazadnje novinarjem, ki so blatili delo vlade Janeza Janše.

Danes po odločbi ustavnega sodišča, da se lahko prične izvajati golobov Zakon o RTV Slovenija, skoraj ne mine dan, da ljudje ne bi videli kako se plačuje usluge in kako se kadruje. Kljub temu, da so državljane na referendumu zavajali s potrebo po depolitizaciji RTV Slovenija, ravno politizacijo tega nacionalnega medija gledamo danes. Tako sta trenutno največja akterja te politizacije in političnih kadrovanj Zvezdan Martič in Polona Fijavž.

Sedaj kot kaže bo potrebno določenim pripadnim novinarjem na RTV Slovenija poskrbeti še za njihove dohodke. Kot kaže je mesečni prihodek novinarja 2.680 evrov premajhen, zato mu je potrebno priskrbeti 2.900 evrov. Kot izhaja iz objave novinarja Bojana Požarja naj bi namreč vodstvo RTV Slovenija za lojalno novinarko Elen Batista Štader pripravilo interni razpis s katerim bi ji naj omogočili takšen mesečni dohodek. V kolikor to drži je to jasen dokaz kako je potrebno pravilno poročanje za politično elito nagraditi.

Vir: X