Med vožnjo po avtocesti iz smeri Ljubljane proti Mariboru lahko opazite veliko reklamno sporočilo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Na njem piše: “Vsi smo zaslužni za osamosvojitev. 4779 evrov prvorazredne pokojnine pa ima samo Milan Kučan.” Na to se je odzval Milan Kučan v Nedelu ter sporočil, da je v mesecu decembru dobil 1751,32 evrov neto. A tudi tokrat se je Milan Kučan ujel v lastno zanko laži in zavajanja. Saj je zamolčal tudi izredne dodatke k pokojnini.

Tudi v časniku Mladina so se dne 22. novembra 2019 odzvali na omenjeno sporočilo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Objavili so odgovor dolgoletne Kučanove svetovalke in politična sopotnice Špele Furlan. Po njenih besedah je Milan Kučan dobil 1853,67 evrov pokojnine in 1382,62 evrov posebnega dodatka. Skupni znesek je bil 3235 evrov neto. Po poročanju Spletnega časopisa pa je Kučanva pokojnina v mesecu decembru 2019 dobil znašala 4779 evrov bruto.

Polemika glede pokojnine Milana Kučana je že nekaj časa pereča tema v slovenski javnosti. Vendar Milan Kučan namerno pozablja, da govori le o neto zneskih in zgolj o osnovni pkojnini.  namerno pa zamolči pa bruto znesek in prvorazredne dodatke. Še posebej pa rad pozabi prvorazredni dodatek v višini kar 1382,62 evrov. Samo ta dodatek je višji kot 80 odstotkov osnovnih pokojnin v Sloveniji.

Zavajajoči odgovor Milana Kučana iz časopisa Nedelo. (Foto: Twitter)Zavajajoči odgovor Milana Kučana iz časopisa Nedelo. (Foto: Twitter)

Milan Kučan stane mesečno slovenske davkoplačevalce 4779 evrov

Milan Kučan zavaja in v javnosti objavlja zgolj osnovno pokojnino v neto zneskusvoj neto zneseku, in na ta način poskuša prikriti svojo ogromno pokojnino. Po besedah Petra Jančiča, ki je objavil lestvico bruto plač slovenskih politikov iz decembra 2019 se jasno vidi, da je Milan Kučan prejel 4779 evrov bruto. V resnici je bruto znesek pravi podatek, saj slovenski državljani v tem znesku preko pobranih davkov plačamo Kučanove prispevke za zdravstveno zavarovanje, splošno davčno olajšavo in dohodnino.

Dokaz, da je Milan Kučan dobil v mesecu decembru 4779 evrov bruto. Vendar pozablja, da preko pobranih davkov slovenski državljani financiramo celotni znesek, ne pa samo neto izplačilo. (Foto: Spletni časopis)Dokaz, da je Milan Kučan dobil v mesecu decembru 4779 evrov bruto. Vendar pozablja, da preko pobranih davkov slovenski državljani financiramo celotni znesek, ne pa samo neto izplačilo. (Foto: Spletni časopis)

Janševa vlada v letu 2012 hotela ukiniti privilegije Milana Kučana, a ga je rešil glas Mateja Tonina

Po poročanju Spletnega časopisa so poslanci dodelili dosmrtni dodatek bivšim predsednikom republike leta 2003. Velikodušno so poslanci določili tudi, da predsednikom republike država po koncu mandata plačuje pisarno, osebje in podobno. Vendar je bilo v letu 2012 v času Janševe vlade ta dosmrtni dodatek za predsednike republike ukinjen. Milana Kučana je rešilo dopolnilo Pozitivne Slovenije s odločilnim glasom Mateja Tonina. Ta mu še naprej zagotavlja dodatek 80 odstotkov plače predsednika republike.

 

Milan Kučan z zavajanjem napadel Združenje vrednot za slovensko osamosvojitev

Bivši predsednik države Milan Kučan je v svojem sporočilu za Nedelo se odzval s sledečemi besedami. ” So laži združljive z vrednotami  slovenske osamosvojitve? Novinar Gorazd Utenkar v članku ” Prvo polno leto Šarčeve vlade” (Nedelo, 28.12.2019, str. 4) ugiba o odnosu SDS do predsednika vlade Marjana Šarca. Pri tem omenja ogromne plakate, na katerih Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve objavlja, koliko pokojnine prejema kot bivši predsednik republike. Na plakatu piše:  “”Vsi smo zaslužni za osamosvojitev. 4779 evrov prvorazredne pokojnine pa ima samo Milan Kučan.” Kučan se je odzval “Bralcem sporočam, da Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve širi neresnice. Moja pokojnina je decembra znašala 1751,32 evrov neto. Sprašujem se, so laži združljive z vrednotami slovenske osamosvojitve.”

Pri tem pa se je Milan Kučan v resnici sam debelo zlagal. Kot smo dokazali njegovi mesečni prejemki, ki jih plačujemo davkoplačevalci 4779 evrov. Nekdanji šef zločinske komunistične partije je očitno odlično nagrajen za to, da je poskušal preprečiti slovensko osamosvojitev.

Ugodnosti, ki jih ima predsednik države po prenehanju svoje funkcije. (Foto: Ustava RS)Ugodnosti, ki jih ima predsednik države po prenehanju svoje funkcije. (Foto: Ustava RS)

Avtor Luka Perš, članek je bil prvotno objavljen tukaj.