Kako na POP TV skušajo z lažno novico očrniti policijo na “plečih” naših olimpijcev

Foto: Policija in pixabay.com

Na POP TV so si kot kaže, celo na “plečih” naših olimpijcev, z namenom očrnitve dela policije privoščili lažno novico. Na to dejstvo kaže odziv direktorja Policije dr. Antona Olaja, ki se je z javno izjavo odzval na njihovo poročanje.

Medijska hiša POP TV je namreč poročala, da je policija ukrepala zoper organizatorje sprejemov za naše olimpijce. Kot izhaja iz izjave za javnost dr. Antona Olaja, je bila policija seznanjena z željami po sprejemu naših olimpijcev, zato so organizatorje seznanili s trenutno veljavnimi odloki oziroma omejitvami zbiranja oseb.

Policija je v večini primerov ugotovila, da je šlo za spontano zbiranje oseb, zato tudi ni ukrepala. Ker se zavedajo želje po sprejemih za naše olimpijce je policija celo sodelovala s pobudniki tovrstnih prireditev.

Ob tem je Matej Lahovnik zanimivo opozoril, da na 24ur.com kljub pojasnilu policije še vedno v naslovu navajajo neresnične podatke. Zato je vse, ki bodo izpostavljali težavo lažnih novic, pozval, da to uporabijo kot primer prakse.

To se verjetno nanaša tudi na včerajšnjo predstavitev programa stranke SAB, kjer so navajali, da si je trenutna vlada poskušala pokoriti javne medije. Poleg tega so se zavzeli za preprečevanje in sankcioniranje lažnih novic. Na dokazano zavajajoč naslov POP TV se doslej še v stranki niso odzvali.

Vir: Twitter