Kako nekateri širijo lažne novice o dogajanju na RTV Slovenija za lastne interese! RTV Slovenija priznala, da ne ukinja oddaj Tednik, Studio City in Trača

Foto: Twitter (Levica)

Nekateri mediji skušajo z lažnimi novicami na vsak način očrniti tako vodstvo RTV Slovenija kot tudi trenutno vlado. V člankih želi tako vodstvo kot vlado prikazati kot nekaj diktatorskega, ki omejuje svobodo medijev. Ena od zadnjih takšnih novic je bila tudi ta, da bi naj na RTV Slovenija ukinili oddaje Tednik, Studio City in Tarča.

Na te navedbe so se sedaj odzvali celo na RTV Slovenija in jasno zanikali, da bi se to zgodilo. Pojasnilo so namreč, da se oddaje s programa umikajo, ker bodo v tem terminu med 20. in 22. uro pripravili 15 volilnih oddaj (14 soočenj in volilno nedeljo).

Informativnemu programu sta tako na voljo ponedeljek in četrtek v tem terminu, zato že zadnjih 25 let v tem terminu pripravljajo volilne oddaje pred volitvami. Gre za prakso, ki je bila izvedena tudi leta 2018, ko so volilne oddaje pripravljali ob ponedeljkih in četrtkih. Informativni program je želel soočenja prestaviti na TV SLO 2, a so temu nasprotovali novinarji Informativnega programa.

To je še en dokaz, kako želijo nekateri mediji narediti vse, da bi omogočili trenutne spremembe na RTV Slovenija in očrnili vlado Janeza Janše. Poslužujejo se celo tega, da lažno poročajo.

Vir: Twitter