Kako se je predsednica Nataša Pirc Musar, ki je obljubljala, da ne bo tiho, (ni) odzvala na nasilje Romov v Novem mestu?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/MeMyselfAndl)

Podobno zgodbo kot jo gledamo v primeru Roberta Goloba, o letu prelomljenih obljub, lahko vidimo tudi pri predsednici republike Nataši Pirc Musar. Ena od glavnih obljub predsednice ob izvolitvi je bila, da ne bo tiho, danes pa se na različne dogodke odziva zelo selektivno. Eden takšnih se je zgodil nazadnje v Novem mestu.

Slovenija je bila minuli teden priča posnetku na družbenih omrežjih, ki je prikazal nasilje Romov v Novem mestu. Kot kažejo posnetki je namreč več Romov v Tuš Novo mesto vkorakalo s palicami in tam pričelo z nasiljem. Ob tem je zanimivo, da so osrednji mediji ta nasilni dogodek prezrli, hkrati pa Golobova vlada zatrjuje, da ima rešitve za reševanje romske problematike.

Zanimivo v tem dogodku je tudi, da ni bilo mogoče opaziti nobenega odziva predsednice republike Nataše Pirc Musar. In to ravno tiste predsednice, ki bi naj zagovarjala spoštovanje pravne države, človekovih pravic. Danes skoraj teden dni po nasilnem dejanju, ki je obkrožil splet pa molči in ne poda nobenega stališča.

Vir: X