Kako si na levici predstavljajo javno RTV Slovenija? Politik Branislav Rajić Tanji Gobec obljubil novo oddajo?

Foto: Twitter in YouTube

Sijaj v očeh med odjavo je bila napoved vrnitve”, je v nedeljo zapisal Branislav Rajić poslanec SAB. Kot je znano je Politično s Tanjo Gobec v nedeljo dobilo zadnje nadaljevanje, kar je predvsem na levem političnem polu poželo veliko negodovanje. Gre za povsem razumno potezo, saj je bilo v javnosti vse več kritik, da gre pri tej oddaji še za en podoben koncept kot pri Studiu City, ki velja za zelo levo usmerjeno oddajo.

Ker gre za nacionalno RTV Slovenijo bi moral biti program če ne že zelo objektiven pa vsaj politično uravnotežen. Poleg tega bi se morala predvsem politika sprijazniti, da nacionalna televizija poroča in predstavlja tako levi kot desni politični pol. Vendar žal temu prepogosto ni tako. Znano je namreč, da večina oddaji daje prednost levemu političnemu polu in ko se opozori na to dejstvo se vedno izvaja politični pritisk na javno televizijo, po mnenju levice. Ko novinarji predstavijo drugačno resnico kot jo želijo slišati na levici smo priča celo pismom in javnim pozivom direktorju s strani vidnih politikov levice, so pa stvari po njihovem upravičene.

Tako smo tudi sedaj priča temu, da levica desnico obtožuje političnega vmešavanja v RTV Slovenija. Ob zadnji oddaji Politično s Tanjo Gobec je tako poslanec Branimi Rajić vlado obtožil, da je omenjeno oddajo ukinila. Hkrati pa v isti sapi dejansko Tanji Gobec obljubil novo oddajo. Torej s tem pa se politika ne vmešava v RTV Slovenija oziroma imamo dvojna merila? Ena veljajo za naše in druga za ne naše?

Na levici se bodo morali tako enkrat za vselej soočiti z resnico. Desnici vedno očitajo vmešavanje v vse pore življenja, sami pa hkrati napovedujejo zamenjave teh ljudi. Torej se ravno sami vmešavajo v te zadeve? Ali sami niso politiki?

Vir: Twitter