Kako si Robert Golob predstavlja svobodo govora – Siol pred referendumi umaknil tekste Petra Jančiča

Foto: Spletni časopis

Teksti in besede osrednjih medijev, so polna domnevne svobode govora, ki bi jo naj zagotovila vlada Roberta Goloba. Prav tako pred referendumi lahko poslušamo, kako je potrebno po mnenju vlade sprejeti Zakon o RTV Slovenija, saj naj bi namreč po njihovo trenutno vodstvo kratilo ravno to pravico.

Pa je temu res tako? Zanimivo je vedeti kdo je dejansko krivec oziroma kdo si je neverjetno prizadeval zamenjati odgovornega urednika na Siol-u Petra Jančiča. Ni bila to ravno vlada Roberta Goloba? Zadnja poteza omenjenega medija z novim vodstvom, sedaj kot kaže potrjuje ravno besede Petra Jančiča, ki jih je povedal za Domovino.

Novinar in nekdanji odgovorni urednik Siol-a Peter Jančič je namreč za Domovino povedal, da je bila težnja po njegovi zamenjavi v tem, da je preveč ljudi bralo Siol in verjelo tem novicah, hkrati pa je bil medij kritičen do vlade Roberta Goloba. Siol je namreč tik pred referendumi umaknil vse prispevke, ki so bili podpisani s strani Petra Jančiče. S tem je medij pokazal kako si pod novim vodstvom, ki ga je imenovala ravno vlada Roberta Goloba predstavlja svobodo medijev.

Ob tem bo zelo zanimivo videti ali bo znalo novo vodstvo pojasniti zakaj se je odločilo za takšen korak.

Vir: Twitter