V tem tednu je kot strela z jasnega odjeknila novica o tem, kako naj bi pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana izrekla nezaupnico predsednici stranke Aleksandri Pivec. Sodeč po izjavi vodstva ljubljanskega DeSUS pa kaže, da gre v zgodbi v povezavi z nezaupnico za prevaro. 

V izjavi za javnost so člani Izvršilnega odbora Mestnega odbora (IO MO) DeSUS Ljubljana uvodoma izpostavili, da so se sestali na 19. redni seji, ki je bila v sredo, 8. julija in se seznanili s potekom 1. redne seje Pokrajinskega odbora DeSUS Ljubljana z dne 6. julija, na kateri so bili sprejeti sklepi, s katerimi Mestna organizacija DeSUS Ljubljana kot članica Pokrajinskega odbora DeSUS Ljubljana ni bila seznanjena. “Po poročanju predstavnikov Mestne organizacije DeSUS Ljubljana, do zaključka seje Pokrajinskega odbora Ljubljana na dnevnem redu seje ni bilo predvideno kakršnokoli odločanje in sprejemanje sklepov, ki naj bi bili sprejeti po informacijah iz sredstev javnega obveščanja.”

“Predstavniki Mestne organizacije DeSUS Ljubljana so na seji prisostvovali do predvidenega zaključka seje po sprejetem dnevnem redu. Do takrat Pokrajinski odbor DeSUS Ljubljana ni razpravljal, sprejemal in odločal o nobenem od sklepov o katerih poročajo sredstva javnega obveščanja,” poudarjajo v IO MO DeSUS Ljubljana.

Predstavniki Izvršilnega odbora DeSUS Ljubljana sploh niso sodelovali?
V IO MO DeSUS Ljubljana so se iz tega razloga odločili za sprejetje sklepa, da od Pokrajinskega odbora DeSUS Ljubljana zahtevajo zapisnik 1. redne seje Pokrajinske organizacije, iz katerega bo razvidno, koliko je članov Pokrajinskega odbora DeSUS Ljubljana z glasovalno pravico, potek seje, sprejeti sklepi in izidi glasovanja. “Poudarjamo, da na seji Pokrajinskega odbora DeSUS Ljubljana, predstavniki Mestne organizacije DeSUS Ljubljana nismo bili seznanjeni s predlaganimi sklepi in pri njihovem sprejemanju nismo sodelovali.”

Avtorica Nina Žoher, več je dosegljivo tukaj.