Kakšne in čigave resnice o svojem in vladnem delu se boji Urška Klakočar Zupančič

Obnašanje Urške Klakočar Zupančič. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Gašper Pezdirc)

Mnogim je že po nekaj mesecih vladanja “vladavine” Roberta Goloba, da si nekateri po svoje razlagajo parlamentarno demokracijo. Danes pa počno ravno tisto, kar so očitali ves čas vladi Janeza Janče v obdobju 2020-2022 in to je krhanja demokracije oziroma demokratičnih načel. In v to kategorijo bil lahko uvrstili celo predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič.

Če so bila še pred letom dni v državnem zboru dovoljena vsa vprašanja poslancev tako vladi kot predsedniku vlade in to vse od uvedbe takšne parlamentarne prakse, je danes vse drugače. Z nastopom svobode, kot je trdil sam predsednik vlade Robert Golob se je ta praksa spremenila, saj gredo vsa vprašanja skozi sito predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, ki potem oceni ali so vprašanja primerna ali ne.

In koga ali česa se boji Klakočar Zupančičeva?

Vse kaže, da bo odločanje o tem katera vprašanja koalicije vladi in premierju so dovoljena in katera ne, prevzela Urška Klakočar Zupančič. Tokrat je kot kaže vlado oziroma samo predsednico državnega zbora strah pred resnico o delu ministra Danijela Bešiča Loredana. Klakočar Zupančičeva je namreč zavrnila poslansko vprašanje Karmen Furman, ki je želela izvedeti zakaj vlada oziroma minister govori o težavah t.i. dvoživkarstva v zdravstvenem sistemu, sam pa naj bi imel dovoljenje za dodatno delo poleg ministrovanja.

Da smo vse bolj priča dvojnim merilom pod Golobovo vlado in Gibanjem svoboda, pa kaže tudi samo obnašanje Klakočar Zupančičeve v razpravni dvorani. Če je sedanja koalicija pred letom z vsemi “topovi” napadla takratnega ministra Aleša Hojsa ob interpelaciji, da uživa hrano v dvorani, lahko danes predsednica DZ mirno pije in je v dvorani.

Vir: Twitter