Na portalu Celjski glasnik smo se odločili, da bomo predstavili kakšno izobrazbo in kakšne delovne kompetence so si predstavniki ljudstva iz naše regije pridobili na svoji poklicni poti. Za takšno pisanje smo se odločili, ker bi s tem lahko ljudem pobliže predstavili na katerega od poslancev iz naše regije se naj ob kakšni težavi obrnejo.

Na spletni strani Državnega zbora Republike Slovenije v zavihku O Državnem zboru – Kdo je kdo je kdo lahko ljudje najdejo tudi rubriko Poslanke in poslanci, kjer so navedeni vsi poslanci. Vendar nekateri izmed njih pod svojo predstavitvijo nimajo navedenega življenjepisa, zato smo se odločili, da zaradi enake obravnave vseh poslancev iz naše regije nanje naslovimo nekaj vprašanj. Z odgovori na le-ta bi lahko jasno predstavili kompetence, na podlagi katerih le-ti zasedajo tako pomembne položaje v državi.

Tako smo spodnja vprašanja naslovili na Jelko Godec (SDS), Željka Ciglerja (Levica), Bojana Podkrajška (SDS), Roberta Polnarja (DeSUS) ter Janjo Sluga (SMC).

Kakšna je vaša končana izobrazba in ali je to izobrazba katero ste si želeli doseči ali ste imeli željo po kakšni drugačni izobrazbi?

Je to vaša končna izobrazba ali morda razmišljate o nadgradnji vaše izobrazbe?

Morda sedaj, ko ste zaključili izobraževanje le-to nadgrajujete s kakšnimi strokovnimi izpiti?

Nam lahko poveste kako je do današnjega dne ko ste predstavnik ljudstva potekala vaša poklicna pot?

Na katero svojo kompetenco ste najbolj ponosni in kaj vam le-ta pomeni?

Vsem nam je znano, da se za zasedbo določenih delovnih mest potrebujejo zahtevane stopnje izobrazbe. Bi to uvedli tudi za voljene predstavnike ljudstva? Prosimo za kratko obrazložitev vašega odgovora.

Za konec nas zanima, katero področje bo v tem mandatu primarno, na katerem boste pustili svoj največji pečat?

Tako bomo naslednjih nekaj dni objavili odzive vsakega posameznega poslanca po abecednem vrstnem redu oziroma vam bomo zaupali kdo od  poslancev se na naše povabilo k sodelovanju sploh ni odzval.

Danes lahko edino dodamo, da predstavnik DeSUS-a Robert Polnar, ki je tudi predsednik Odbora za finance v Državnem zboru Republike Slovenije ni bil pripravljen sodelovati v naši raziskavi in ni odgovoril na vprašanja. Poleg tega kot je tudi iz spodnje slike razvidno je njegov življenjepis na strani Državnega zbora prazen.

Foto: dz-rs.si

Zato je na mestu vprašanje: »Ali si ljudje resnično želijo takšne predstavnike v hramu demokracije?« Za konec želimo dodati še, da smo iz zanesljivih virov izvedeli, da je bila lokalnim medijem že večkrat podana pobuda, da bi se poskušalo izvedeti kakšne kompetence poseduje omenjeni poslanec, a žal za te predloge ni bilo izkazanega interesa.

Morda tudi, ker gre za dolgoletnega podžupana Občine Šentjur, ki je kljub temu, da je bil za poslanca izvoljen na listi DeSUS-a, na lokalnih volitvah kandidiral na listi Gibanje za Občino Šentjur, ki jo vodi aktualni župan mag. Marko Diaci. Prepuščamo, da si mnenje ustvarite sami.

M.I.