Kardinal Hollerich po srečanju z Janezom Janšo: “»Imel sem vtis resničnega dialoga. S srečanjem sem zelo zadovoljen.”

Avtor: Tatjana Splichal

Tednik Družina je poročal, da je predsednik COMECE kardinal Hollerich na srečanju s predsednikom vlade Janezom Janšo dobil zelo pozitivne vtise. Hollerich je za katoliške medije povedal, da tako kot ostalim predstavnikom držav članic, ki predsedujejo EU so tudi predsedniku vlade Janezu Janši poslali teme, ki se jim zdijo pomembne.

Po besedah Hollericha je Janša zelo dobro prebral vse stvari in na podlagi srečanja je dobil občutek, da slovenski premier išče dolgoročne rešitve za predstavljene teme. Prav tako je bil v pogovoru zelo odkrit in pripravljen za dialog. Na srečanju so se pogovarjali o pandemiji, njenih posledicah, cepljenju, socialni politiki, prihodnosti EU in širitve EU. Hollerich je še poudaril, da je dobil občutek resničnega dialoga.

Pohvalam se je pridružil tudi Christian Kreeger, predsednik sveta krščanskih cerkva, in povedal, da je prvič doživel srečanje na tako visoki politični ravni s takšno kakovostjo poslušanja in izmenjave mnenj.

Za RTV Slovenija je kardinal Hollerich še izpostavil dolžnost cepljenja, zaradi zaščite svojega in drugih življenj. Povedal je še, da je spoznal ljudi, ki se srečujejo z boleznijo in videl, da so posledice bistveno hujše od tistih, ki jih lahko povzroči cepljenje.

Da gre za zelo pomembno srečanje dokazuje tudi dejstvo, da je kardinal Hollerich glavni poročevalec sinode, saj se ta odvija v luči izražanja pogleda ljudi na Cerkev.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Družina