Karl Erjavec kot edini predstavnik KUL-a na sestanek ni prinesel podpisov svojih poslancev

Prvak SNS Zmago Jelinčič (Foto: Nova24TV)

V sredo se je v državnem zboru naredil nov politični preobrat, saj na sestanek KUL-a Karel Erjavec kot edini ni prinesel podpisov poslancev DeSUS pod konstruktivno nezaupnico. To se je zgodilo kljub temu, da je dan pred tem Erjavec zatrjeval, da ima štiri podpise poslancev stranke DeSUS.

Indici tako nakazujejo, da je Erjavec novinarje glede podpisov poslancev DeSUS zavajala. Erjavec namreč bi naj govoril o deponiranih podpisih, ki so na stranki bili že pred tem in jih stranka potrebuje za redno delo poslanske skupine. Poslanci DeSUS-a pred podpisom namreč želijo videti v celoti nezaupnico in program KUL-a. Na dogajanje se je v oddaji Tema dneva odzval tudi Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je prepričan, da se bo Erjavcu poskus prevzema oblasti zalomil.

Jelinčič je prepričan, da bi ob štirih podpisih poslancev DeSUS bil Erjavec blizu cilja, a hkrati še vedno daleč. “Drugače ne vem, kaj jim je obljubljal in jih je moral fino prepričevati. Ampak pri teh obljubah je tako, tako kot pri Gregorju Židanu. Obljubljali so ne vem kaj vse, sedaj pa jamra, da ni nič dobil. Mogoče je res kaj dobil, ampak ne tistega, kar so mu obljubljali,” je poudaril Jelinčič.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: https://nova24tv.si/slovenija/politika/prvak-sns-jelincic-erjavcu-konstruktivna-nezaupnica-ne-bo-uspela-mi-glasovnic-ne-bomo-vzdignili-saj-trdno-stojimo-na-svojem-staliscu/