sreda, 3 marca, 2021
Doma Slovenija Karl Erjavec z neudeležbo na sestanku predsednikov koalicijskih strank, blokiral sprejetje solidarnostnega...

Karl Erjavec z neudeležbo na sestanku predsednikov koalicijskih strank, blokiral sprejetje solidarnostnega dodatka za socialno ogrožene upokojence!

(foto: Matic Štojs Lomovšek)

Ljubljana 17. december 2020 – Z svojim včerajšnjim neprihodom na sestanek predsednikov koalicijskih strank, je predsednik Demokratične stranke upokojencev Karl Erjavec onemogočil obravnavo sedmega protikoronskega paketa. Ob tem je potrebno spomniti, da si vlada v tem paketu pomoči prizadeva zagotoviti sredstva za pomoč gospodarstvu zaradi epidemije in solidarnostni dodatek za upokojence.

Ob takšnih dogodkih se zastavlja vprašanje ali so Erjavcu osebni interesi pomembnejši od interesov upokojencev. Da gre delovanje v tej smeri kažejo tudi poteze, ki jih je v zadnjih dneh uzvedel Marjan Šarec, ko je na Twitterju zapisal, da si v LMŠ na mandatarskem mestu želijo ravno Erjavca. Ob tem ne sme biti prezrto dejstvo, da je Erjavec na zadnjih državnozborskih volitvah prejel 394 glasov in s tem ni dosegel niti poslanskega mandata.

Na potezo Karla Erjavca se je odzval tudi predsednik vlade, ki je njegov odziv označil za neodgovoren.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Erjavec blokiral solidarnostni dodatek za socialno ogrožene upokojence! Bolj pomembni so mu osebni in parcialni interesi globoke države!