Kdaj bo direktor RTV Slovenija zbral pogum in prekinil pogodbo z Mediano ter s tem manipulacijo z ljudmi? V anketah, lahko pri Robertu Golobu in Tanji Fajon izbirate samo med pozitivnimi lastnostmi!

Foto: Twitter (Profesordios)

Da gre v primeru javnomnenjskih raziskav s strani Mediane za RTV Slovenija za zelo dobro plačan posel ni potrebno prav posebej poudarjati. Medina je namreč od RTV Slovenija doslej prejela več kot 840 tisoč evrov, za različne raziskave, ki pa vse bolj dobivajo prizvok ustvarjanja javnega mnenja kot njegovo merjenje.

Vir: ERAR

To se kaže tudi v zadnjem obdobju, ko so se na socialnih omrežjih pojavile slike njihovih vprašanj vezanih na leve politike. Tako slike uporabnikov družbenih omrežij razkrivajo, da lahko pri Robertu Golobu in Tanji Fajon denimo izbirate samo med dobrimi lastnostmi. Po mnenju Mediane, tako omenjenima politikoma levega političnega pola ne sme nihče pripisati slabih lastnosti. To tudi nakazuje, kako potem takem Mediana prihaja do rezultatov, ki smo jim priča v zadnjem času.

Na tem mestu se tako postavlja vprašanje ali gre v tem primeru za relevantne podatke, ki jih ponuja javna RTV Slovenija? Dobro bi bilo vedeti ali so to tudi razlogi, ki bi lahko generalnega direktorja RTV Slovenija, da bi se opogumil in prekinil sodelovanje s takšno agencijo ter hkrati preprečil manipulacijo z ljudmi?

Vir: Twitter